Bilforsikring fra Frende

Vi tilbyr knallgode, prisvinnende vilkår på bilforsikring. Du får lynrask opptjening og Norges beste bonus. Vi er best på skadeoppgjør og du får leiebil i hele reparasjonstiden. Er det rart at vi har fornøyde forsikringskunder?

Sjekk pris og kjøp

Norges beste bilbonus!

Bonusopptjeningen på bilforsikringen i Frende er Norges raskeste. Bonus betyr rett og slett hvor stor rabatt du får for å kjøre skadefritt. Allerede etter tre år rykker du opp fra 70 til 75 prosent med Frende bilforsikring. 

 

Mer om Frendes bonusopptjening

 

De beste på forsikring

Du får alle de gode og viktige dekningene til svært konkurransedyktige priser, i tillegg til markedets raskeste bonusopptjening.
 

 • 60 % startbonus
 • Best i test - flere forsikringer er testvinnere
 • Sikkerhetsrabatt til de som ikke har fører under 23 år
 • 100 % leiebil: med leiebildekningen i Frende har du bil i hele reparasjonstiden. 
 • Dekning for parkeringsskade: hvis bilen din blir skadet av et ukjent kjøretøy mens den står parkert, får du ikke bonustap 

  Ref. bransjemåleren EPSI Rating sin årlige kundeundersøkelse innen forsikring.

Best på skadeoppgjør!

Frende er best på skadeoppgjør - to år på rad. Vi gjør alt vi kan for å sikre en trygg, korrekt og personlig behandling av skadesaken din. Du får god hjelp når du trenger det mest.  

 

Melde bilskade?

Kontakt oss på 55 15 36 00. Vi hjelper deg når som helst, hele året. Du kan også melde bilskade på nett.

 

Meld bilskade

Trenger du hjelp?

Har du spørsmål eller trenger hjelp med din forsikring? Vennligst ikke nøl med å kontakte oss, vi står klare til å hjelpe deg.

Send e-post til Gaute

Ofte stilte spørsmål

Hvem kan kjøpe bilforsikring?
Bilens eier, ektefelle, registrerte partner eller samboer kan kjøpe bilforsikring. Med samboere menes personer som lever i ekteskapslignende forhold og har samme adresse i Folkeregisteret. Foreldre til mindreårige som er eier av trygdebil, kan også kjøpe bilforsikring.
Når kan jeg avslutte bilforsikringen?
Dersom bilen er solgt, avregistrert eller vraket vil bilforsikringen automatisk bli avsluttet når dette er registrert hos Statens Vegvesen. Vi sender deg en SMS/e-post når vi har avsluttet forsikringen din. Dersom du ikke har fått en slik beskjed innen tre dager etter endring hos Statens Vegvesen må du ta kontakt med oss. 

Ved bytting ordner ditt nye forsikringsselskap oppsigelse av gammel forsikring.
Hva er egenandelen ved skade på glassrute og veihjelp?

Skifte av glassrute: 2500 kroner

Reparasjon av glassrute: ingen egenandel

Veihjelp: 500 kroner 

Hva skjer hvis årlig kjørelengde er overskredet når en skade skjer?
For å kunne få full erstatning kan ikke årlig kjørelengde være overskredet. Hvis du har kjørt lenger enn avtalt kjørelengde, vil dette redusere erstatningen. Husk derfor å melde fra til oss hvis du vil endre kjørelengden. 
Bilen skal brukes til øvelseskjøring. Må jeg endre forsikringen?
Nei, bilen kan brukes til øvelseskjøring uten endringer på din bilforsikring. Har du rabatt fordi alle bilførerne er over 23 år? Du beholder denne selv om den som øvelseskjører er under aldersgrensen.
Hvem kan opptjene bonus?
Kun bilens registrerte eier kan opptjene bonus. Registrert medeier kan ikke opptjene bonus. 

Les mer om Norges beste bonusopptjening
Hvem kan jeg overføre bonus til?
Bonus kan kun overføres mellom ektefeller, registrerte partnere eller samboere. Med samboere menes personer som lever i ekteskapslignende forhold og har samme adresse i Folkeregisteret.
Kan jeg overføre bonus fra utlandet?
Vi aksepterer bonusbekreftelser på engelsk eller tysk fra land i Europa, unntatt tidligere Øst-Europa. Det vil si: Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn, Slovenia, Russland, Hviterussland, Ukraina, Moldova, Romania, Montenegro, Bulgaria, Slovenia, Bosnia, Kroatia, Serbia, Albania, Makedonia og Tyrkia.

Bekreftelsen må gis av et forsikringsselskap på deres offisielle brev med logo og underskrift. Den må forklare hvordan bonus opptjenes og hvor mange år du har kjørt skadefritt.
Vil alle skader føre til bonustap?

Nei, skader som ikke fører til bonustap er:

 • Tyveriskade
 • Brannskade
 • Glassruteskade
 • Veihjelp
 • Kollisjon med dyr
 • Parkeringsskade (forårsaket av ukjent kjøretøy)
 • Naturskade (for eksempel et tre som knekker i en storm og skader bilen)
 • Ved første skade med toppbonus (75 prosent i mer enn tre år) reduseres ikke bonus, men forsikringen fornyes på 75 prosent bonus, 1. opptjeningsår.

Ved skade som medfører utbetaling reduseres bonus.

Jeg skal kjøre bil i utlandet. Hvilke forberedelser trengs?
Hvis du skal kjøre utenfor de nordiske landene, bør du ha med et såkalt grønt kort. Vi anbefaler deg også å ha med grønt kort til land i Sør-Europa, selv om det ikke er påkrevd. Sjekk hvor det kreves grønt kort på nettsidene til Trafikkforsikringsforeningen.

Her kan du som Frende-kunde bestille grønt kort. Ta kontakt med oss i god tid før avreise hvis du har behov for grønt kort. 
Hva er grønt kort?
Grønt kort er et bevis på at bilen din har gyldig ansvarsforsikring. Dette er spesielt viktig å ha med dersom du skal kjøre utenfor de nordiske landene. 

Her kan du som Frende-kunde bestille grønt kort. Ta kontakt med oss i god tid før avreise hvis du har behov for grønt kort. 
Forsikrer dere russebil?
Nei, vi forsikrer ikke russebil.
Hva er trafikkforsikringsavgift til staten?
Fra 2018 blir årsavgiften omgjort til en avgift på trafikkforsikringen din, og forsikringsselskapene skal kreve den inn på vegne av staten. Navnet på den nye avgiften blir trafikkforsikringsavgift til staten. 

Endringen påvirker ikke prisen på bilforsikringen din hos Frende. 
Avgiften legges automatisk til på regningen for forsikringen din når et kjøretøy blir registrert. 
Frende starter innkreving av avgift fra november 2017. 
Det er fortsatt Stortinget som bestemmer hvor stor trafikkforsikringsavgiften skal være, og alle inntektene går til staten. 

Endringen gjør at du som eier av motorkjøretøy kun betaler avgift for den tiden kjøretøyet ditt er registrert. Dermed får du større fleksibilitet rundt kjøp av ny bil, eierskifter, avregistreringer og lignende. 

Flere spørsmål og svar om trafikkforsikringsavgift til staten finner du her