Svindel - vær obs!

Har du mottatt en mistenkelig SMS eller e-post? Vær obs!

 

De aller fleste av oss har opplevd å bli kontaktet av svindlere. Noen ganger er det veldig enkelt å identifisere et svindelforsøk. Kanskje ser du at det ligger en e-post i innboksen din … Den kommer fra en helt ukjent e-postadresse. Avsenderen påstår at du har arvet flere millioner kroner – fra en onkel du aldri har hørt om – fra et land du aldri har vært. Dette er for godt til å være sant.

Men ikke alle svindelforsøk er like lett å se. Svindlere er ofte svært utspekulerte, og kan benytte seg av svært mange metoder for å avsløre ofrene sine. Kanskje du får en telefon fra noen som utgir de seg for å være en person du kjenner, eller kanskje de sier at de kommer fra politiet. Kanskje har du mottatt en SMS som sier at BankID-en din er sperret, og for å åpne den igjen, ber den deg å gå inn på en nettside og oppgi dine personopplysninger. Uansett hvilken metode de bruker, så har de alltid ett mål; pengene dine.

Svindelforsøk på nett har mangedoblet seg de siste årene, og de jobber målrettet mot ulike grupper. Det er derfor uhyre viktig at du er på vakt. Tenk deg nøye om før du trykker på en lenke eller oppgir personopplysninger.

 

NB! Nidaros Sparebank vil aldri sende ut en lenke på e-post eller SMS der vi ber kundene våre opplyse passord

Aldri bekreft med BankID-på-mobil på oppfordring fra noen andre!

 

Er du usikker? Kontakt oss!

Telefon:  72 83 00 00

e-post: post@nidaros-sparebank.no